Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Doom Room in Athens @ Kinitiras Studio

First stop, first performance: Berlin, Germany.
Second stop, second performance: Athens, Greece.

"REPUBLISHED"
spread the word!!!

doom room
Ιδέα/Σκηνοθεσία: Sergiu Matis
Ερμηνευτές: Νεφέλη Σκαρμέα, Sergiu Matis
Η λεκτική πτυχή του ‚doom room‘ επιχειρεί να το καταστήσει μια ειρωνική ματιά πάνω στο χορό και στην παράσταση. Οι φυσικές, σωματικές πτυχές του, προσδοκούν να αμφισβητήσουν γνωστά πρότυπα και παραδοσιακές μορφές δραματουργίας, να διερευνήσουν ανατομικές δομές, ενώ ένα μέρος της έρευνας επικεντρώνεται στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ ερμηνευτή και κοινού.
Η γλώσσα της κίνησης είναι παγκόσμια και εύκολη στην κατανόηση.  Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται είναι δύο καρέκλες, ένα μπουκάλι νερό και ένα μικρόφωνο που δεν λειτουργεί.
Το ‚doom room‘ είναι ένα εργαστήριο όπου οι ερμηνευτές αντιμετωπίζουν τα σώματά τους σαν αντικείμενα. Μέσα από τη δράση τα θέτουν σε μια διαρκή δοκιμή. Το ανθρώπινο σώμα εμφανίζεται έτσι σαν μια οργανική μάζα που συχνά μοιάζει παράξενη και σχεδόν γελοία, λόγω των δυνατοτήτων και περιορισμών της. Σώμα και φωνή δοκιμάζονται σε μια σειρά εκφράσεων που καθιστούν το πρώτο αποξενωμένο, μετασχηματισμένο και εύθραυστο, που πάντοτε ωστόσο επανέρχεται στην πραγματικότητά του.
Σημείωση:
Ο Sergiu Matis και η Νεφέλη Σκαρμέα υπήρξαν συνεργάτες στο Χοροθέατρο της Νυρεμβέργης (Tanztheater Nürnberg) υπό τη διεύθυνση της Daniela Kurz. Γνωρίζοντας για πολλά χρόνια ο ένας τον άλλο και μετά από διαδοχικές συνεργασίες σε αυτοσχεδιαστικά και χορογραφικά έργα, αποφάσισαν να συνεπιχειρήσουν το διάλογο μέσα από αυτή τη διαδικασία κατοπτρισμού και νέας αυτο-ανακάλυψης. Το να έχεις έναν οικείο παρτεναίρ αποδείχτηκε σημαντικό και παραγωγικό. Έτσι, η μονοφωνία (μονωδία) έγινε απλά διωδία (ντουέτο).

Έχω βάλει ελάχιστες φορές λήψεις από άλλους φωτογράφους. Όμως η συγκεκριμένη χρειαζόταν υποχρεωτικά να συντροφεύσει το παρών κείμενο!!!

ενημερωθήτε σχετικά με το Αrtistic Residency Centre:

Δεν υπάρχουν σχόλια: